Your Pet, Our Passion.
Dog examined at vets

איך לבחור וטרינר לכלב ולעבור את הביקור בהצלחה

2 דקות קריאה

איך בוחרים וטרינר לכלב, מה מצפה לו בבדיקה הראשונה ואילו שאלות כדאי לכם לשאול

האדם החשוב ביותר לכלב שלכם, אחריכם כמובן, הוא הווטרינר. לאחר שהשלמתם את תהליך אימוץ או רכישת הכלבלב החדש, עליכם לקחת אותו בהקדם לבדיקה וטרינרית. הביקור אצל הווטרינר הכרחי ללא קשר לגילו של הכלב החדש או מאיזה מקור קיבלתם אותו. הווטרינר יכול לאתר בעיות שאתם עלולים לפספס, ולהעניק לכלב את הטיפול בהקדם האפשרי.

איך בוחרים וטרינר?

כאשר אתם מחפשים וטרינר, קחו בחשבון את הדברים הבאים:

  • המלצה על וטרינר ממכרים– בני משפחה, חברים ומכרים מכירים אתכם ואת מה שחשוב לכם, ואם יש להם כלב הם יוכלו להבין מה ה"שידוך" המתאים עבורכם.
  • ניקיון וסדר במרפאה– סימן למקצועיות וטוב לבריאות הכלב.
  • וטרינר קרוב לבית– רצוי שהמרפאה תהיה קרובה לבית, למקרה של שאלות או מקרים דחופים.
  • שעות ביקור במרפאה המתאימות לכם– קריטריון חשוב אם אתם מתנהלים בלוח זמנים עמוס.
  • "כימיה" ביניכם ובין הווטרינר– התקשורת ביניכם צריכה להיות טובה ופתוחה, אתם צריכים להרגיש בנוח לשאול כל שאלה.
  • זמינות הווטרינר בסופי שבוע או בחגים– בררו האם המרפאה פועלת גם במתכונת חירום. אם היא סגורה, בררו מהו בית החולים הווטרינרי הקרוב אליכם או על איזה וטרינר אחר הרופא שלכם ממליץ.

דגשים לביקור ראשון אצל וטרינר

קיים הבדל בין ביקור ראשון של גור במרפאה, לבין ביקור של כלב בוגר. כלב בוגר עשוי להיות מחוסן כבר, לפחות באופן חלקי. כמו כן, ייתכן שהוא נושא עמו פציעות שיש להכיר. במהלך הביקור הראשון, הווטרינר יבדוק את הכלב ביסודיות וידווח לכם מה מצב בריאותו הכללית. באמצעות הבדיקה יוכל להעריך את גילו אם נתון זה לא ידוע. כמו כן יבדוק האם הכלב חיוני ועירני, ואינו סובל מבעיות שנראות לעין. תנו לווטרינר שלכם כמה שיותר פרטים על הכלב, כולל תאריך הלידה וחיסונים שקיבל, אם היו כאלה.

חשוב שתעלו שאלות הנוגעות לבריאותו של הכלב, ותספרו לווטרינר על כל בעיה שהספקתם להבחין בה מאז שהוא הגיע לביתכם. אם מדובר בבעל החיים הראשון שאתם מגדלים, אל תחששו להתייעץ לגבי כל ספק שיש לכם. טיפול בגור צעיר שונה מאוד מאשר טיפול בכלב בוגר או מבוגר, והווטרינר יוכל להעניק לכם הדרכה בנושא. גם אם הכלב נראה לכאורה בריא, ייתכן שאופן ההתנהגות שלו עשוי לרמז על בעיה.

חיסונים וביקורי המשך במרפאה

במהלך הביקור הווטרינר יבדוק את כלבכם, וימליץ על תוכנית חיסונים המותאמת לגילו ולמצבו הבריאותי. אם אימצתם כלב בוגר, חשוב שתשתדלו לספק לווטרינר מידע עדכני ככל האפשר על החיסונים שהכלב קיבל עד כה. כלבים מקבלים מספר חיסונים באופן שגרתי, ויש לתת אותם במשך פרק זמן מסוים. כדי שקל יהיה לעקוב אחר החיסונים, הווטרינר שלכם יעניק לכם פנקס חיסונים עבור הכלב. חשוב שתעקבו אחר התאריכים המופיעים בהם, ותשימו לעצמכם תזכורת להגיע עם הכלב לבצע אותם במועד המתאים.

עיקור וסירוס

חלק מהכלבים הבוגרים עברו כבר תהליך של סירוס או עיקור, ואחרים לא. אם אתם מתלבטים או חוששים לעקר את הכלבה או לסרס את הכלב, הווטרינר יוכל לספק לכם את כל המידע הנחוץ אודות שני ההליכים הרפואיים הללו. חשוב שתדעו שמדובר בפעולות שיכולות לשפר מאוד את איכות חיי הכלבים שלכם ולמנוע מהם בעיות וסבל עתידי.

זכרו שלווטרינר שלכם יהיה מקום חשוב בחייו של הכלב. בחרו באיש מקצוע שאתם סומכים עליו, על מנת לדאוג לכך שהכלב יקבל טיפול ראוי לאורך זמן. אל תחששו ליצור עם הווטרינר קשר בכל בעיה או שאלה שיש לכם.