אז קניתם מזון, אבל אתם לא יודעים כמה אוכל לתת לכלב ובאיזו תדירות רצוי להאכיל אותו? ריכזנו עבורכם את כל התשובות.
למזון שאנו מעניקים לכלב יש השפעה ישירה על מצבו הגופני ובריאותו הכללית. חשוב להתאים את המזון הנכון ביותר, להאכיל בכמות מתאימה ובתדירות נכונה. המדריך הפשוט הבא יעשה לכם סדר בבלגן, ולכלב שלכם – תחושת שובע בבטן.
כמה כלבים אוכלים?
תזונת כלבים מושפעת מגיל, גודל ומשקל, צרכים מיוחדים ומצב בריאותי. ישנם כלבים בעלי נטייה לעודף משקל, אותם חשוב להאכיל בצורה מבוקרת וקפדנית, ולעומתם כלבים נמרצים שעוסקים בפעילות רבה וזקוקים לתזונה עתירת קלוריות על מנת לספק צרכי אנרגיה גבוהים. כמות האוכל שמוגשת לכלב תלויה במספר מדדים: גיל, מצב גופני, פעילות יומית ומשקל גוף. קיים מגוון רב של מזונות לכלבים, ולכן בחירת מזון צריכה להיעשות על פי מדדים ברורים המתאימים לכלב שלכם.
לפני החלטה ובחירת מזון חדש לכלב, קראו את הכתוב על גבי אריזת המזון. בדקו את התאמת המזון לכלב שלכם ולצרכיו הספציפיים, ואת הוראות ההאכלה לכלב לפי גרמים. כך תדעו כמה אוכל לתת לכלב. אם אינכם בטוחים, התייעצו עם הווטרינר שלכם.
כמה פעמים ביום כלבים אוכלים?
ברוב המקרים, ההמלצה היא להאכיל כלב בוגר פעמיים ביום (לחלק את המנה היומית ל-2 ארוחות). גורים בשלבי התפתחות שונים צורכים מספר ארוחות ביום, בהתאם לגיל ולשלב ההתפתחותי. לרוב, גורים עד גיל 5 חודשים יקבלו 3-4 ארוחות ביום. בין 6 חודשים לשנה, מומלץ להאכיל 3-2 ארוחות ביום בהתאם להתפתחות, לקצב הגדילה ולמשקל.
מזון גורים לעומת מזון לכלבים בוגרים
אם אימצתם גור, ודאו שאתם מכירים את הצרכים התזונתיים שלו. המזון בו אתם בוחרים להאכיל את הגור החדש צריך להעניק לו את כל מה שנחוץ לו כדי לגדול ולהתפתח. גורים זקוקים לשפע חלבונים כדי לדאוג לשרירים ולפרווה, סידן שיתרום לצמיחת העצמות והשיניים ועוד.
גורים מגזעים קטנים עוברים לאכול מזון לכלבים בוגרים בגיל 9 חודשים, בעוד שאצל גזעים גדולים ההגדרה של "בגרות" יכולה להגיע רק בגיל 14-16 חודשים. אם אתם לא בטוחים מתי כדאי הכלב שלכם יכול לעבור למזון לבוגרים, התייעצו עם הווטרינר. ככלל, מוטב להשאיר את הכלב זמן רב יותר תחת תפריט של מזון גורים מאשר להעביר אותו למזון בוגרים מוקדם מהנחוץ. כך יהיה לו זמן ליהנות מהיתרונות של מזון שיתרום לגדילתו ולחיזוקו.
איך לדעת שהכלב לא אוכל הרבה או מעט מדי
השמנת יתר היא תופעה נפוצה אצל כלבים. ישנם גזעים שנוטים יותר להשמנה מאשר אחרים, לעומת כאלה שפשוט אוכלים יותר קלוריות מאשר שורפים במשחק או בפעילות גופנית. בכלבים וכלבות לאחר סירוס או עיקור, יש נטייה לעליה במשקל עקב שינויים הורמונאליים ומטבוליים. במקרים רבים בעלי כלבים מורגלים למראה הכלב שלהם, ולכן לא ישימו לב למצב שבו הכלב העלה במשקלו. מסיבה זו, יש לשקול את הכלב בכל פעם שאתם מגיעים לווטרינר. תוכלו גם לבצע מספר בדיקות בבית, כדי לזהות משקל יתר אצל הכלב שלכם. כך תדעו טוב יותר כמה אוכל לתת לכלב.
הקפידו לשים לב גם למצב בו כלב מסרב לאכול, אוכל כמויות מועטות או מתקשה באכילה. בעיות רפואיות שונות באות לידי ביטוי בהבדלים בתאבון, וגם כאבי שיניים יכולים להשפיע על כמויות האכילה של הכלב. פנו לווטרינר להתייעצות בכל אחד מהמקרים שהוזכרו.
אם אתם עוקבים אחר ההמלצות שעל גבי האריזה, אולם הכלב מסיים את כל האוכל ונראה שהוא ממשיך להיות רעב, התייעצו עם הווטרינר לגבי הגדלת הכמויות. ייתכן שהכלב שלכם פעיל מהרגיל ודרושה לו תוספת, או שהוא פשוט מאוד אוהב את המזון. במקרה האחרון לא כדאי להוסיף מזון, זאת כדי למנוע השמנה, אך יש לשקול שימוש בעצם לעיסה על מנת לספק את הרצון לנשנוש.
דגשים נוספים שיעזרו לכם לדעת כמה אוכל לתת לכלב
- התייעצו עם וטרינר במצב של הקאה מסיבה לא ברורה או צמא מופרז.
- הימנעו מהאכלת הכלב בשאריות מזון של בני אדם. מזון זה פוגע באיזון התזונתי וגורם לכלב להפוך בררן.
- הימנעו מדיאטות או משינויים חדים ולא מבוקרים בתפריט של הכלב. שינוי קיצוני עלול להזיק יותר מאשר להועיל. במידת הצורך התייעצו עם הווטרינר.
- הקפידו לנקות היטב ומדי יום את כלי האוכל והמים כדי למנוע צמיחה של חיידקים.
- בחרו בחטיפים מתאימים לכלב, וקבעו שגרה וכמות מזון קבועה כדי למנוע הפרה באיזון הקלורי של התזונה היומית.