מסתבר שגם כלבים יכולים ללקות בבעיות רפואיות שונות. הכירו 8 מהמחלות הנפוצות בכלבים
ייתכן ששמתם לב לאחרונה, שהכלב "לא במיטבו". הוא לא מתנהג כרגיל, אבל קשה לכם לשים את האצבע על הבעיה המדויקת. גם כלבים לא מרגישים טוב לפעמים, מסיבות שקשורות לגורמים שונים. הבעיה היא שלבעלי כלבים רבים לא קל לזהות בעיות ספציפיות מאחר שכלבים אינם יכולים לומר כיצד הם מרגישים, ובעיותיהם לרוב שונות מאלה המוכרות לבני אדם.
במצב כזה, חלק גדול מהשמירה על בריאות הכלב, טמון כמובן במניעה שכוללת שגרת חיסונים וביקורים אצל הווטרינר ,לצד ערנות תכופה לשינויים, ופנייה לייעוץ רפואי אם אתם מבחינים בדבר מה חריג.
בסעיפים הבאים תוכלו למצוא 8 מהמחלות ומהבעיות הנפוצות שעשויות לגרום לכלבים שלכם לא להרגיש טוב, לצד תסמינים ודרכי טיפול.
1. דלקות בדרכי השתן אצל כלבים
בעיה שנפוצה לא רק אצל בני אדם, אלא גם בכלבים. תוכלו לזהות כלב שסובל ממנה אם הוא יתחיל לעצור לעתים קרובות מאוד כדי להשתין, והתוצאה תהיה מספר טיפות בלבד. בחלק מהמקרים, היא תלווה בדם. ישנן סיבות שונות לדלקת, החל מבעיה בפרוסטטה אצל זכרים ועד לאבנים בדרכי השתן. חשוב לפנות לווטרינר, שיוכל להגיע לאבחון ולהתאים לכלב טיפול.
2. מחלות שיניים וחניכיים אצל כלבים
אבן שן אשר שהולכת ומצטברת על גבי השיניים של כלבים עלולה להוביל למחלות ולדלקת חניכיים. צחצוח שיניים לכלב שלכם והקפדה על פתרונות נוספים כמו עצמות לעיסה, צעצועי לעיסה דנטאליים או מזון מותאם, יכולים למנוע מצבים קשים של התפתחות דלקת חניכיים עד כדי נשירת שיניים, ולהגן עליו מפני מחלות וסיבוכים.
כלבים שמתמודדים עם מחלות דנטליות עשויים לסבול מירידה בתאבון ואף מהפסקת אכילה בשל כאבים. ניתן גם לראות אצלם חניכיים נפוחים ומדממים, ולהריח ריח רע מחלל הפה. גם כשהכל נראה כשורה מומלץ להגיע לווטרינר לבדיקות שיניים שגרתיות, ובעת הצורך גם לבצע אצלו ניקוי שיניים לכלב באופן מקיף.
3. שעלת המכלאות
4. מחלות עור ואלרגיות
5. טפילי מעיים ובעיות עיכול אצל כלבים
6. תולעים
7. דלקות עיניים
8. חום
לסיכום
כלבים עלולים שלא להרגיש טוב בדיוק כמו בני אדם, ולסבול מבעיות שונות, שחלקן פשוטות לטיפול ואחרות מצריכות מעקב ממושך יותר. כבעלי הכלב אתם אלו שמכירים אותו באופן הטוב ביותר, ולכן חשוב שלא תחששו לפנות לגורם מקצועי בכל שאלה או ספק שעולים בכם באשר למצבו הפיזי. מומלץ להתייעץ עם וטרינר לא רק במקרה של הופעת התסמינים שהוזכרו קודם לכן, אלא גם אם אתם מבחינים בשינויים אחרים: אם הכלב מפסיק לאכול או לשתות, מיילל ללא סיבה מובנת, נעשה פחות פעיל או מגלה אדישות ולא משתף פעולה. וכמובן, התייעצו עם הווטרינר גם במקרים שהכלב חווה פגיעה פיזית (נפילה מגובה, נשיכה על ידי בעל חיים אחר, דימום בשל פציעה ועוד).