Your Pet, Our Passion.
לוגו פרו פלאן
Puppy sitting on lap while waiting at vets

טיפים לביקור ראשון עם גור כלבים אצל וטרינר

6 דקות קריאה
לוגו פרו פלאן
Sponsored by פרו פלאן

גור חדש הוא מקור לשמחה רבה. כך יהפכו הטיפולים שעליו לעבור, להרבה יותר נעימים

הכנסת גור חדש לבית היא חוויה מרגשת, אבל אסור לשכוח שיחד אתה מגיעה אחריות רבה. פעמים רבות גורים צעירים נלקחים לבתיהם החדשים לפני שהשלימו או התחילו את סדרת החיסונים שלהם. לפיכך, אחת מהתחנות הראשונות שהגור הקטן שלכם צריך לעבור בה, היא הביקור אצל הווטרינר. איגדנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לביקור הזה להפוך לחוויה חיובית, לצד מידע על מה שצפוי לכלבלב במרפאה. כדי להגן על הגור, חשוב לתאם ולבצע את הביקור הווטרינרי לפני שמאפשרים לו לשחק בחוץ או להכיר כלבלבים שאינם מחוסנים.

בחירת וטרינר לגור כלבים

בחירת הווטרינר שיטפל בגור שלכם תלויה בהעדפתכם האישית. זכרו שמדובר באיש מקצוע שילווה את הכלבלב שנים ארוכות, יענה על שאלותיכם ויטפל בו אם יחלה. קיימים שיקולים שונים שתרצו לקחת בחשבון כדי לקבל את ההחלטה הנכונה (למשל אם המרפאה קרובה לבית ואילו שירותי חירום היא מציעה), וגורמים שיכולים לעזור לכם בקבלתה – החל מחברים ועד לעמותות.

לפני הביקור במרפאה

גורים הם סקרנים מטבעם, כך שהם עשויים להגיע למרפאה בכשכושי זנב ושמחה. עם זאת, המרפאה מלאה בריחות וקולות שהם לא מכירים, חשיפה לחיות מחמד אחרות ובדיקה על ידי איש מקצוע שהוא אדם זר מבחינתם. קיימים כמה רעיונות שיעזרו להפוך את הביקור הראשון לחוויה נעימה יותר:
  • צאו לנסיעת מבחן – אם אתם מגיעים לווטרינר ברכב, הרגילו את הכלב לחוויית הנסיעה מראש. שבו אתו ברכב כשהמנוע כבוי, ושחקו בתוכו מספר דקות בצעצוע. בשלב הבא, אם אתם רואים שהכלבלב רגוע, אפשרו לנוסע נוסף ברכב להחזיק אותו, וצאו לנסיעה קצרה מסביב לשכונה. ברגע שהרכב יפסיק להיות מקום חדש ומאיים, הגור יימנע מלהיכנס ללחץ עוד לפני ההגעה למרפאה.
  • הרגילו את הגור למגע – מאחר שהגור שלכם צפוי לעבור בדיקה רפואית, לטפו אותו לעתים קרובות בימים שלפניה. הרימו אותו מספר פעמים, געו בכפות שלו, העבירו יד באזור האוזניים וכדומה.

מה להביא לביקור אצל הווטרינר?

כשאתם מגיעים למרפאה יחד עם הגור, זכרו להביא את כל המידע שיש לכם אודות חיסונים וטיפולים שעבר. כלבלבים שמגיעים מעמותות או כלביות, מקבלים במקרים רבים כחלק מסל האימוץ שלהם טיפול של סירוס, ולעתים גם חלק מהחיסונים בהתאם לגילם. כדי להמשיך בשגרת החיסון הנכונה, חשוב שלווטרינר יהיה את המידע המלא.

מהלך הבדיקה

בעת הביקור אצל הווטרינר, הוא צפוי להקשיב לפעימות הלב וקולות הנשימה של הכלב; למשש את בטנו; לבדוק את מצב הפרווה ולבחון את העיניים, האוזניים והפה. בנוסף, הוא יקבע עבורו תאריכים לחיסונים ולתילוע, וינחה אתכם כיצד להעניק לו טיפול מונע לפרעושים וקרציות. כיוון שמחלות מועברות בקלות בין בעלי החיים, חשוב להקפיד על תזמון החיסונים המומלץ על ידי הווטרינר.

החיסונים העיקריים שכלבים מקבלים בישראל הם חיסון נגד כלבת וחיסון משושה, שמיועד להעניק לכלב חיסון כנגד שש מחלות. חיסון משושה ניתן לגורים שאינם מחוסנים במספר סבבים, ולאחר מכן כלבים מקבלים אותו אחת לשנה. עד לסיום כל סבבי החיסון, חשוב שלא להוציא אותם מהבית בשל החשש להידבקות במחלות מהפרשותיהם של כלבים אחרים או מחיות לא מחוסנות. לצד חיסון הכלבת, הכלב יקבל גם שבב זעיר שיאפשר זיהוי שלו במקרה של אובדן.

לבסוף, הווטרינר צפוי להסביר לכם אודות עיקורים וסירוסים. אם הגור שלכם לא מסורס או שהגורה לא מעוקרת, כדאי לשקול את התהליך בהתאם לגילם. מדובר בתהליכים רפואיים שיכולים להגן על הכלבים בבגרותם מפני מחלות, הריונות לא רצויים ובעיות התנהגות שונות.

והכי חשוב: לעולם אל תהססו לשאול שאלות, ונסו להישאר רגועים וחיוביים כאשר אתם נכנסים אל חדרו של הווטרינר בפעם הראשונה. הגור שלכם ישים לב למצב רוחכם, וזה יכול לעזור גם לו להישאר רגוע. בהצלחה!