מתלבטים במה להאכיל את כלבכם, ומה עלול להזיק לו? כדאי שתקראו את הטיפים הבאים בנושא תזונה נכונה לכלבים
בעלי כלבים רבים מוטרדים מנושא התזונה הנכונה של כלביהם. כדי להיות בטוחים שהם אוכלים את המזון המתאים ביותר ואת הכמות הנכונה, חשוב להיות מודעים לצרכים התזונתיים הספציפיים לשלבי החיים השונים ולצרכים מיוחדים אחרים. תזונה משפיעה על כל מערכות הגוף של הכלב וביניהן מערכת החיסון, כך שהיא יכולה למנוע מחלות רבות. התאמה נכונה של תזונת הכלב מאפשרת לספק את 100% מצרכיו התזונתיים ובמקרים ספציפיים למנוע בעיות עור, מחלות זיהומיות, הפרעות הורמונליות, עליה במשקל וכדומה.
האם צריך להיות לכלב אוכל זמין כל הזמן?
מומלץ להימנע מהשארת מזון זמין לכלב לשעות ארוכות כדי למנוע את קלקולו, וכן למנוע אכילה מתוך שעמום. כדאי לבחור בזמני האכלה קבועים ואף לבצע טקס קטן ולהשמיע קול או "קליק" כשמניחים את האוכל. כך תוכלו לנצל את ההאכלה להתניה חיובית וליצירת מערכת יחסים טובה עם הכלב שלכם, כמו גם לדאוג לשגרה קבועה ובריאה עבורו.
האם יש משמעות לזמן שבו מגישים לכלב אוכל?
ליצירת שגרת האכלה במועדים קבועים מספר יתרונות. אצל גורים, האכלה בשעות ובמרווחי זמן קבועים תסייע לספיגה טובה של המזון, תעזור להתפתחות וגדילה תקינים ותשפיע בצורה ישירה על חינוך לעשיית צרכים בזמנים קבועים. לכן חשוב להקפיד על תזונה נכונה לכלבים כבר מהשלב בו הם גורים.
כשמדובר בכלבים בוגרים, ניתן להתאים את זמן הארוחה לעונות השנה: בקיץ, כלבים בוגרים נוטים לאכול בשעות הערב, כאשר מזג האוויר פחות חם. לכן חשוב להקפיד על ארוחה קטנה בבוקר וארוחה גדולה יותר בשעות הערב. בעונת החורף, כלבים צורכים מזון רב יותר על מנת לסייע בשמירה על חום הגוף, ולכן מומלץ לחלק את כמות המזון היומית ל-2 ארוחות: 50% בבוקר ו-50% בערב. במידת הצורך ניתן להגדיל מעט את כמות ההאכלה, תוך מתן תשומת לב לשמירה על משקל תקין.
איך יודעים שהאוכל שבחרתם מתאים לכלבכם?
מומלץ לבחור במזון כלבים שיכלול שילוב מאוזן בין חלבונים מן החי, פחמימות ושומנים, חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים, אנטי אוקסידנטים ועוד. מדע התזונה לבעלי החיים התפתח בשנים האחרונות, וכיום יש חברות מזון שמייצרות מזון כלבים שמותאם לסוג הכלב, גילו וגודלו וגם לאורח חייו, מידת הפעילות שלו, נטייתו לפתח בעיות עור וכדומה. מומלץ להימנע באופן קבוע מתזונה שמכילה רכיבים מזיקים עבור הכלב, כמו ענבים, שוקולד, עצמות וחלב, או ממזונות שאינם מאוזנים ועשויים לכלול עודף חלבונים או עודף אנרגיה.
אילו מזונות ביתיים עלולים להזיק לכלבים ואינם נכללים כחלק מתזונה נכונה לכלבים
קיימים מספר מזונות ביתיים שעשויים להזיק לכלבים, כמו:
- בצל – רעיל לדם.
- שום – רעיל במינון מסוים.
- חלב – גורם לגזים, שלשול, היפוך קיבה ועוד.
- עצמות – עלולות לגרום לקרעים במעי, דימום פנימי, עצירות קשה.
- שוקולד – רעיל לדם, גורם להפרעות קצב לב.
האם כדאי לתת לכלבים שאריות מהאוכל שלנו?
רצוי להימנע ממתן אוכל ביתי לכלבים. אם רוצים לפנק, ישנם חטיפים לכלבים או עצמות לעיסה שטובות לשמירה על השיניים.
האם כלבים יכולים להיות טבעוניים?
מומלץ מאוד להימנע מהעברת כלבים לתזונה טבעונית, שכן הם יכולים במהירות להגיע למצב של חוסר איזון תזונתי שעשוי לגרום לאנמיה, הפרעות בקצב הלב ובעיות בריאותיות אחרות.
כמה הכלב שלי אמור לשקול?
בריאות הכלב נמדדת בהתאם למצב גופני מומלץ, שניתן להעריכו על פי מישוש. במקרה האידיאלי הצלעות ניתנות למישוש ללא עודפי שומן מיותרים מעליהן, המותניים נראים בבירור מלמעלה מיד אחרי הצלעות, וקו הבטן התחתונה משוך למעלה כאשר מתבוננים מהצד.
בכל מקרה מומלץ לשקול את הכלב בכל ביקור אצל הוטרינר על מנת למנוע עליה במשקל וכדי לוודא כי הוא אכן מקבל את התזונה הנכונה ביותר עבורו לפי עקרונות תזונה נכונה לכלבים.