Your Pet, Our Passion.
owner holding bowl while dog eats

איך לבחור אוכל לכלב או לחתול שלכם? דברים שחשוב לדעת

3 דקות קריאה

כתבה: ד"ר עינת יס, מומחית לרפואה פנימית של חיות מחמד ויועצת לחברת פורינה

כשאנחנו רוכשים מוצרי מזון עבור יתר בני המשפחה, אנחנו יודעים בדיוק במה להתמקד. אבל איך לבחור אוכל לחתול או לכלב בצורה נכונה? אלה הנקודות שכדאי לשים לב אליהן:

מי שלא מגדל חיות מחמד, עשוי לטעות ולהניח שבחירת מזון עבורן היא משימה פשוטה. אלא שבפועל, בדיוק כמו אצל בני האדם, גם היצע המזונות של כלבים וחתולים משתנה ומתרחב עם השנים, וכולל חידושים ופיתוחים מדעיים שמיועדים לענות על הצורך המדויק של כל בעל חיים.

אם גם אתם מתלבטים איך לבחור אוכל לכלב או לחתול שאימצתם, התשובה לשאלה נמצאת על גבי האריזה. בחירת מזון לחיות מחמד מחייבת קריאה מעמיקה של התווית, והיכרות עם הרכיבים, הערכים התזונתיים ופרמטרים חשובים נוספים. זכרו שהמזון בו תבחרו צפוי ללוות את חיית החמד שלכם לאורך תקופה ארוכה, ולספק לה את הבסיס לחיים בריאים, פעילים ומאושרים. אז איך לבחור אוכל לחתול ולכלב בצורה נכונה? הינה מספר נקודות שכדאי לשים לב אליהן:

כותרת התווית המצויה על אריזת המזון

ההבחנה העיקרית בעולם חיות המחמד היא בין מזון מלא למזון משלים. מזון מלא הוא מזון שנועד לספק את כל הצרכים התזונתיים של חיית המחמד, ולכן מתאים לשמש כמזון עיקרי עבורה ברמה היומיומית. מזון משלים לעומת זאת, אינו עונה על הדרישות התזונתיות המלאות של כלבים וחתולים ולכן מדובר בתוספת בלבד.

האם המזון מתאים למאפייני חיית המחמד ולתקופת החיים שבה היא נמצאת?

לכלבים מגזע גדול צרכים תזונתיים שונים מאשר לכלבים מגזעים קטנים, ולגורים צרכים שונים לחלוטין מאלה של כלבים מבוגרים. מסיבה זו, על גבי התווית תמצאו מונחים כמו מזון לגורי כלבים, מזון לכלבים בוגרים וכדומה. אצל חתולים יופיע כיתוב של מזונות לגורים, לבוגרים ולחתולים מבוגרים, ואפילו מזונות שמיועדים לסייע בהפחתת כדורי פרווה.

כאשר אתם מתלבטים איך לבחור אוכל לחתול או לכלב שלכם, בחנו את הכיתוב המתייחס לשלב החיים שלהם ולמאפיינים נוספים כמו מעבר עיקור או סירוס, מערכת עיכול רגישה וכדומה. חשוב לשים לב שקיים גם מזון ייעודי, שהוא מזון המיועד לתמוך בבעל החיים בזמן טיפול במחלה או מצב רפואי מסוים. מעבר למזון כזה מחייב ייעוץ וטרינרי, כדי לוודא שאכן מדובר בבחירה המתאימה.

רשימת הרכיבים ושיעור הערכים התזונתיים של האוכל לכלב או לחתול

אילו רכיבים קיימים במזון ובאילו אחוזים? השאלה הזו תעזור לכם לקבוע את טיב המזון שלפניכם, כדי לוודא שמדובר במזון איכותי שמומלץ לצריכה יומיומית.

להלן מספר טיפים שיוכלו להסביר למה מומלץ לשים לב:

  • סדר הופעת הרכיבים– הסדר נקבע בהתאם לאחוז המשקלי של כל רכיב, כך שהרשימה תעזור לכם לדעת מהם הרכיבים העיקריים במוצר. נוסף לרשימת הרכיבים, מומלץ לבדוק גם את טבלת האחוזים שלהם.
  • איכות הרכיבים–  במזונות איכותיים תמצאו יותר מקורות של חלבון מן החי, ופחות מוצרי לוואי.
  • רכיבים מעשירים נוספים– תוכלו ללמוד אם המזון מכיל גם רכיבים מזינים נוספים, כמו למשל שמן זית, פשתן או ספירולינה, שמספקים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון טבעיים ומסייעים לתהליך העיכול של הכלב או החתול.

כמות מומלצת לצריכה יומית

בחירת מזון לחיות מחמד היא גם נגזרת של כמות ההאכלה הנחוצה, אם כי הכמויות המצוינות  על גבי האריזה הן המלצות כלליות בלבד. הכמות הרלוונטית תלויה במצבו הגופני של בעל החיים, בגילו, במשקלו ובמדדים נוספים. עם זאת, ככל שכמות הצריכה המומלצת קטנה יותר (בהשוואה למזונות אחרים) כך הצפיפות הקלורית של המזון גבוהה יותר, מה שמאפשר להסיק שמדובר במזון באיכות גבוהה.

חשיבות הבחירה במזון מבוסס מדעית עבור חיית המחמד שלכם

תחת ההגדרה של מזון איכותי לחיות מחמד, נמצאים מזונות שעברו תהליכי פיתוח, יוצרו בהתאם לנוסחאות תזונה מתקדמות וכללו עבודה צמודה של אנשי מקצוע. בחירה במזון שמיוצר על ידי חברה מנוסה ובעלת מוניטין, מאפשרת לוודא שהוא עבר את כל תהליכי הפיתוח והבקרה הרלוונטיים. בנוסף, אם יהיו לכם שאלות בהמשך, תוכלו להסתמך על כך שתהיה לכם כתובת לכל פנייה.

כיצד נדע שבחרנו נכון והאוכל אכן מתאים לכלב או לחתול שלנו?

אחרי שהתלבטתם איך לבחור אוכל לכלב או לחתול שאתם מגדלים, תרצו כמובן לוודא שקיבלתם את הבחירה הנכונה. למרבה המזל, את ההערכה הזו ניתן לבצע בקלות יחסית. התאמה מלאה בין חיית המחמד לבין המזון שלה באה לידי ביטוי בדרכים שונות, החל ממצב גופני ומשקל תקין, דרך יציאות בצבע ומרקם תקין, ועד לפרווה מלאה, מבריקה ונעימה למגע.

הסעיפים האלה תקפים לגבי חיית המחמד שלכם?

סימן שאכן בחרתם במזון המיטבי עבורה. עם זאת, אל תתייחסו להתאמה הזו כמובנת מאליה. היו ערניים ושימו לב לכל שינוי פיזי או התנהגותי. אם חל שינוי במראה הפרווה, בערנות או בתפקוד מערכת העיכול של החתול או הכלב, מומלץ לפנות לייעוץ וטרינרי.