פרעושים וקרציות יכולים לאמלל את כלבכם. הכירו את תסמיניהם, ואת הטיפול הנכון בהם
הסיכון בפרעושים וקרציות
כיצד עושים טיפול בפרעושים וקרציות ?
הטיפול במזיקים הללו כולל שני רבדים, שאחד מהם הוא הפיכת הכלב לסביבה "עוינת" לאירוח טפילים, והשני מתמקד בטיפול בבית ובחצר להרחקתם. זאת מאחר שפרעושים מבלים את מרבית זמנם על חיית הבית, אך מטילים את ביציהם בבית ובחצר. קרציות לעומת זאת, חיות על הכלב לסירוגין. הנה מספר טיפים כיצד ליישם זאת בפועל:
1. הטיפול בכלב
טיפול בפרעושים וקרציות כולל דרכים שונות, בהן אמפולות, תכשירי שמפו ועוד. קיימים גם קולרים נגד קרציות, שמספקים שליטה טובה למדי. עם זאת, חלק מהכלבים אלרגיים להם וחשוב לשים לב לשינויים בעור הכלב במקרה ואתם מחליטים ליישם דרך זו. בכל מקרה, היוועצו עם וטרינר בדבר האבחון והטיפול הנכונים, והקפידו לקרוא את הוראות הטיפול היטב.
2. הטיפול בבית
כדי לנקות את הבית מפרעושים, חשוב לבצע ניקיון יסודי שיכלול שאיבת אבק, שטיפת רצפה וטיפול ברהיטים ובמיטה של הכלב.
3. הטיפול בסביבה החיצונית
אם אתם גרים בבית עם חצר, שמרו על נקיונה ופנו ממנה אשפה לא נחוצה. כמו כן, מנעו כניסה חופשית של כלבים אחרים לחצר.
דגש חשוב להצלחת טיפול בפרעושים וקרציות :תמיד היוועצו תחילה בווטרינר. שילוב של כמה טיפולים נגד פרעושים וקרציות יכול לעתים להזיק לכלב. הווטרינר יידע כיצד להימנע משילובים אלה.
ולסיום, כמה מילים על תולעת הפארק
כלבים מקבלים טיפול מונע נגד תולעת הפארק אחת לשלושה חודשים. טפיל מסוג זה מועברים על ידי חיפושיות, לטאות, ציפורים או מכרסמים, ועלול להיות קטלני לכלב. ההיפטרות מתולעת הפארק לאחר שהכלב נדבק בה דורשת טיפול תרופתי ולעיתים אף אשפוז וטיפול מסובך. קל יותר למנוע מאשר לטפל בנזקי הטפיל, ולכן חשוב להקפיד על הטיפול המונע באופן קבוע.