Your Pet, Our Passion.
Cat on the vet's table

אבחון וטיפול בטפילי מעיים אצל חתולים

3 דקות קריאה

טפילים פנימיים במערכת העיכול, ביניהם תולעים, הינם מסוכנים לבריאותם של חתולים. אלה הדרכים לזהות ולטפל בהם

חלק מהבעיות עמן מתמודדים חתולים גלויות לעין, ואחרות נסתרות ומצריכות בדיקה לצורך איתורן. אחת מהמשמעותיות שבהן קשורה לתולעים. אלה, חיות במעי החתול, שם הן ניזונות ומתרבות. כדי לאבחן את מצבו הרפואי של חתול חדש ולא לפספס בעיית תולעים, חשוב להביאו לבדיקה אצל וטרינר בהקדם. הווטרינר יכול לזהות את קיומן של רוב סוגי תולעי המעיים על ידי בדיקת צואת החתול.

אילו טפילים של מערכת העיכול נפוצים בחתולים?

חלק מהטפילים, כמו תולעי סרט וגם תולעים עגולות, יכולים לעבור מאם לגור לפני הלידה או במהלך ההנקה. התולעים העגולות עלולות להוות סיכון ממשי לחיי החתול, במיוחד לגורי חתולים, אשר נמצאים במצב פיסי ירוד או אם הם יתומים ולא ינקו די מאימם. הימצאותן של תולעים אלו פחות חמורה אצל חתולים בוגרים, אבל היא יכולה לגרום אצלם לבעיות כרוניות ולכן חשוב מאד לטפל בכך בכל גיל. התולעים העגולות מתחרות בגופו של החתול להשגת חומרי מזון, והן מובילות לעיכוב בגדילה ולבריאות ירודה. תולעים אלה גורמות לגורים להיראות "כרסתניים". סימנים נוספים לקיומן הם שלשולים, פרווה במצב ירוד, אדישות וגדילה דלה. הידבקות בתולעי סרט נגרמת מבליעת פרעושים הנושאים בגופם את הטפיל, או על ידי אכילת מכרסמים נגועים, דג נא או בשר נא. התסמין השכיח ביותר הוא רעב גדול מאד ללא עלייה במשקל, ואולי אף ירידה במשקל. הטיפול בתולעי הסרט מתבצע באמצעות תרופות שנרשמות על ידי הווטרינר.

קוקסידיה (Coccidia)

הוא טפיל נוסף הנפוץ בקרב חתולים, שתוקף במיוחד גורים. הביצים מועברות דרך הצואה של חיות נגועות והן הופכות מדבקות לחיות אחרות בתוך יום אחד עד מספר ימים, תלוי בטמפרטורה. התסמינים הנפוצים ביותר כוללים שלשולים, כאבי בטן, התייבשות, אובדן משקל ואובדן תיאבון. עם זאת, חתול יכול לסבול מקוקסידיה ללא תסמינים נראים לעין.

ג'יארדיה (Giardia)

הוא אחד מהטפילים הנפוצים אצל חתולים. ההדבקה יכולה להיווצר ממגע ישיר עם צואה המכילה את הטפיל, וגם דרך מזון או מים מזוהמים. התסמינים יכולים להיות מתמשכים או להופיע לסירוגין, והם כוללים ריח רע של הצואה שיכולה להכיל גם ריר, אובדן תיאבון ואובדן משקל.

כיצד מזהים את הטפיל?

זיהוי הטפיל נערך בדרך כלל באמצעות בדיקה וטרינרית של צואת החתול. אם תיאור התנהגותו של החתול והתסמינים שלו יובילו לחשד שהוא סובל מטפילים, הווטרינר יגלה באמצעות בדיקה באיזה טפיל מדובר. מרגע שתתקבל האבחנה, יקבל החתול טיפול מותאם לסוג הטפיל הספציפי.