איך גורמים ל- "שידוך" החדש עם הכלב להפוך למוצלח? הכנו עבורכם כמה טיפים מרכזיים
כשמביאים הביתה כלב בוגר זוהי תחילתה של ידידות מופלאה, אך כמו בכל התחלה חדשה גם כאן נדרשת תקופת הסתגלות לשני הצדדים. לפניכם הטיפים שלנו לתקופת הסתגלות מוצלחת שתניח את הבסיס לחיים מאושרים ביחד.
1. הקצו זמן
הזמן הטוב ביותר להביא את הדייר החדש הביתה הוא בסוף השבוע. אם אפשר, הוסיפו גם כמה ימי חופש. זה יתן לכם זמן להכיר לכלבכם את ביתו החדש ולהרגילו לחוקי הבית.
2. הכינו את הסביבה
ודאו שהכנתם את הבית, ושרכשתם את כל הציוד שנחוץ לכלבכם: מזון, כלי אוכל ומים, מיטה, מברשת צעצועים וחטיפים.
3. הפרידו בין חגיגות
המנעו מלהביא את הכלב הביתה בתקופות עמוסות, כמו חגים או ימי הולדת. ההמולה עשויה להרתיע את הכלב, ולרוב גם אתם תהיו עסוקים מדי בכדי לפנות לו זמן.
4. בחרו שם
הסכימו על שם מראש וודאו שכולם משתמשים בו כל הזמן כשמדברים עם הכלב. הדבר יעזור לו לזהות את שמו וימנע בלבול.
5. בקרו את הווטרינר
פנו זמן לביקור אצל הווטרינר מוקדם ככל הניתן, והביאו עמכם כל מידע אודות הכלב והחיסונים שקיבל.
6. גלו מודעות לבעיות הנוגעות לאכילה
החשיפה לסביבה חדשה משפיעה על כלבים בצורות שונות, שאוכל הוא אחת מהן. השתדלו לברר מה הכלב היה רגיל לאכול ובימים הראשונים הקפידו לתת לו את אותו המזון כדי לסייע לו להתרגל לסביבה החדשה. אם אתם מתכננים להחליף את האוכל, הקפידו לבצע מעבר הדרגתי בין המזון החדש למזון הישן. אם נראה שהכלב לא אוכל, נסו להרטיב את המזון במעט מים כדי להקל על האכילה. אם אתם שמים לב לבעיה מתמשכת, התייעצו עם הווטרינר שלכם.
7. טפלו נכון בבעיות התנהגות
כלבלב צעיר צריך לעבור תהליך של גמילה מעשיית צרכים בבית. כלב בוגר לעומת זאת, עשוי להגיע עם מנהגים שליליים מבית קודם או לסבול מבעיות התנהגות. עודדו התנהגות רצויה ובמקרה הצורך התייעצו עם הווטרינר או מאלף כלבים מוסמך.
8. הרגילו את הכלב לשגרה
יציאה לטיולים, זמני אכילה וזמני משחק, הם דברים שהכלב צריך ללמוד כדי להשתלב בבית ולהימנע מ- "תאונות". הטיפים הבאים יכולים לעזור לכם בנושא.
9. צאו לטייל באזור
התחילו לשלב את הכלב שלכם בחברה מרגע שהווטרינר מאשר זאת. הוציאו אותו החוצה והכירו לו בהדרגה אנשים חדשים וכלבים אחרים בסביבה מבוקרת ובטוחה. זהו אחד מהדברים החשובים ביותר שתוכלו לעשות עבורו. כך הוא ילמד כיצד להתנהג בחברת אנשים וכלבים אחרים ויקבל ביטחון עצמי ומיומנויות חברתיות.
10. היו מתואמים
ודאו שכל המשפחה יודעת איך להתנהג וסכמו על פקודות וחוקים. שיתוף פעולה מלא מצד כל המשפחה הוא המצב האידיאלי. כשחיית מחמד מקבלת איתותים מעורבים, היא יכולה להתבלבל ולא לדעת מה לעשות.
11. יש לכם חיית מחמד נוספת?
להיכרות נכונה בין ה"וותיקים" ל"חדשים" יש משקל בכל הנוגע להמשך היחסים. יחסים שמתחילים בנהימות ונביחות יכולים כמובן להשתפר בהמשך, אבל שימו לב שאתם עוזרים להם עד כמה שניתן כבר מהרגע הראשון. במקרה הצורך התייעצו עם מאלף כלבים מוסמך.
12. הקדישו זמן לליטופים ומשחקים!
כלבים מכל הגילאים אוהבים לבלות ולשחק. זה הזמן להכיר לכלב החדש שלכם צעצועים. שחקו אתו בבית ובמשך הטיול היומי, המשחק יחזק את הקשר החדש ויאפשר לו להמשיך ולהתפתח במשך שנים ארוכות.