Your Pet, Our Passion.
האם הכלב שלנו שותה מספיק - תמונת הירו

האם הכלב שלכם שותה מספיק מים?

3 דקות קריאה

מים חיוניים לשמירה על גופו של הכלב ולויסות טמפרטורת הגוף שלו. אבל כמה מים בדיוק הכלב שלכם צריך לשתות? כל מה שצריך לדעת כדי לוודא שרמות הנוזלים בגופו ישמרו תקינות – כאן במדריך השלם!

המים חשובים לכלבים אף יותר מאשר לאנשים, במיוחד כדי למנוע מהם להתחמם יתר על המידה. לפני הכל, כדאי לדעת שהחברים הפרוותיים שלנו מאזנים את חום גופם בצורה שונה מאיתנו - הם לא יכולים להזיע כמו בני אדם ומשחררים חום בעיקר דרך התנשפות, דבר שגורם לאובדן מים רב באידוי. לכן, חשוב במיוחד להקפיד על כך שיהיו בגופו של הכלב רמות נוזלים תקינות, במיוחד בימים חמים

החשיבות של שתיית מים בחורף 

במהלך החורף, יכול להיות שהכלב ישתה פחות מים, אך חשוב להבין כי גם בעונה הקרה, שמירה על רמת הנוזלים בגופו של הכלב חשובה ביותר. למרות שהחום פחות מורגש, כלבים עדיין מאבדים נוזלים דרך הנשימה, במיוחד כשהם מתנשפים באופן פעיל כמו למשל אחרי טיול או משחק. בנוסף, בחורף האוויר לרוב יבש יותר מאשר בקיץ, במיוחד כשהחימום בבית מפחית את הלחות באוויר, מה שיכול להוביל ליובש ולפגיעות בעור. לכן, חשוב להקפיד לתת לכלב מים טריים ומספיקים גם בעונה הקרה, על מנת למנוע התייבשות ולשמור על בריאותו.
מודאגים שהכלב שלכם שותה יותר מדי או פחות מדי, או אם אתם פשוט סקרנים לדעת כמה מים הכלב שלכם צריך לשתות ביום, המשיכו לקרוא!

כמה מים כלב צריך לשתות ביום?

כמות המים שהכלב שלכם צריך לשתות תלויה בכמה גורמים: גודלו, רמת הפעילות שלו והתזונה שלו. לדוגמה, אם הכלב שלכם אוכל מזון רטוב (כגון שימורים), הוא לא יצטרך לשתות הרבה מים, כי אוכל רטוב מכיל 65-80% מים. מצד שני, מזון יבש מכיל רק כ-—10-20% מים, כך שלכלב הניזון בתזונה כזו יהיה צורך לשתות יותר.
כלל האצבע הוא שכלב צריך לשתות 40-60 מ"ל מים לכל ק"ג משקל גוף ביום. זה נכון לכלבים בכל גיל, כולל גורים. עיינו בטבלה מטה כדי לדעת כמה מים כלבכם צריך לשתות, בהתאם למשקלו:

כלב טוי (עד 2.5 ק"ג): 100-150 מ"ל
כלב קטן (2.5-6 ק"ג): 200-360 מ"ל
כלב בינוני (6-30 ק"ג): 240-1800 מ"ל
כלב גדול (30-60 ק"ג): 1200-3600 מ"ל

מה לעשות אם הכלב שלי לא שותה מים?

אם הכלב שלכם לא שותה מים או אם נראה שהוא צמצם את צריכת המים שלו, יש לכך כמה סיבות אפשריות:

  • חוסר פעילות גופנית: אם מזג האוויר קריר יותר או אם הכלב שלכם עשה פחות פעילות גופנית, הוא לא יאבד הרבה חום ולכן לא יצטרך לשתות הרבה מים.
  • טעם המים: לכלבים יש חוש ריח חזק מאוד, ואם המים מריחים להם כמו משהו לא מוכר, הם עשויים להימנע משתייתם. אם זה קורה, נסו להוסיף מים למזון או להציע להם מים ממקורות שונים.
  • קערה מלוכלכת: כלבים אוהבים מים נקיים ורעננים! קערה מלוכלכת עלולה להכיל חיידקים וגם לגרום להם להימנע משתייה. הקפידו לשטוף את קערת המים כל יום עם סבון עדין.
  • הזדקנות: לעיתים, כאשר כלב מבוגר לא שותה מים, זה יכול להיות קשור פשוט להזדקנות שלו. ככל שהכלבים מתבגרים, יש סיכוי שפעילותם הגופנית, תיאבונם ותחושת הצמא שלהם יפחתו. הם עשויים גם להתמודד עם דלקת פרקים שמקשה עליהם להתכופף ולהגיע לקערת המים. 
    חשוב לזכור שגם כלבים מבוגרים נמצאים בסיכון להתייבשות. במקרים כאלה, הרמת קערת המים והנחתה על משטח מונע החלקה, קרוב למקום שבו הם ישנים, יכולה לעזור להם לשתות בקלות ובנוחות. בנוסף, כלבים מבוגרים עשויים לשתות יותר מים אם הם סובלים מבעיות רפואיות מסוימות, הנפוצות בגיל מבוגר. במידה וכלבך המבוגר צורך פחות או יותר מים מהרגיל- כדאי להתייעץ עם הוטרינר. 
  • פחד או חוויות שליליות: אם הכלב שלכם עבר חוויה שלילית עם מים, כמו למשל שדרכו על זנבו בזמן ששתה, הוא עלול לקשר את החוויה עם קערת המים ולהפחית שתייה. נסו לשנות את מיקום הקערה או את צורתה כדי להקל עליו.
  • בעיות בפה: כלבים עם בעיות בשיניים או בלסת עשויים להתקשות בשתיית מים. אם הם מראים סימנים של קושי בשתייה או אכילה, כדאי להיבדק אצל הווטרינר.
  • בחילה: לעיתים, כאשר הכלב לא מרגיש טוב, הוא עשוי להימנע משתייה. אם הכלב מקיא יותר מפעמיים תוך 8 שעות, או אם יש דם בתוכן ההקאה, פנה מיד לווטרינר.

מה לעשות אם הכלב שלי שותה יותר מדי מים?

אם הכלב שלכם שותה יותר מדי מים, ייתכן שיש איזשהו מצב רפואי שגורם לו לאבד מים במהירות. שתיית מים מופרזת נקראת "פולידיפסיה", יש סיבות רבות לעלייה בצריכת מים , הנה חלק מהן : דלקת בדרכי השתן

  • מחלת כבד
  • מחלת כליות
  • פיומטרה (דלקת רחם)
  • מחלת קושינג (מחלה הורמונלית בה מיוצר עודף קורטיזול בגוף)
  • סוכרת
  • רמות סידן גבוהות 
  • תרופות מסוימות כמו סטרואידים

קחו בחשבון שאם הכלב שלכם שותה יותר מדי, הוא גם עלול להשתין יותר, מה שיכול להוביל לתאונות בבית.. לכן, כדאי להוסיף ללו"ז כמה טיולים בחוץ. חשוב להקפיד לא להגביל את כמות המים שהכלב שלכם שותה, כי זה עשוי להחמיר את מצבו. בכל מקרה, חשוב ביותר לפנות לווטרינר לבירור הגורם לשינוי ולהיות יותר רגועים.